Kosten diëtist

De kosten voor een consult bij de diëtist worden vanuit de basisverzekering voor drie uur vergoed. Indien u een aanvullend pakket heeft is het mogelijk dat er meer uren worden vergoed, u kunt dit navragen bij uw verzekeraar. De vergoeding komt waarschijnlijk ten laste van uw eigen risico. Bij kinderen onder de 18 jaar geldt geen eigen risico. Diëtistenpraktijk Grip op Gezondheid heeft contracten met verschillende verzekeraars maar niet met alle verzekeraars. Bij gecontracteerde zorg gaat de factuur rechtstreeks naar de verzekeraar. Bij geen contract wordt de factuur naar u gestuurd. U kunt deze rekening zelf declareren bij uw verzekeraar. 

 

Direct toegankelijk

Tegenwoordig is de diëtist direct toegankelijk. Dit betekent dat u geen

verwijsbrief van uw arts nodig hebt. Soms kan een verzekeraar toch vragen naar een

verwijzing om diëtistenbezoek te vergoeden, vraag dit na bij uw verzekeraar.

 

Tarieven

Indien uw behandeling de vergoeding van uw zorgverzekering overschrijdt of wordt verrekend met u eigen risico dan gelden voor 2017 onderstaande tarieven:

 

Consult - tarieven

Intake consult 

 

Vervolg consult (half uur)

Telefonisch/skype consult (half uur)

email consult (15 min - half uur)

Huisbezoek

 

€ 75,-/€90,-  (60 min.directe tijd* en 15-30 min indirecte tijd)

€ 35,- (30 minuten directe tijd*)

€ 35,- 

€ 15 tot 30,-  (10 minuten directe tijd*)

Duur van een consult + extra kosten €20 indien binnen straal van 10 km)


* Een consult bestaat uit directe- (face-to-face contact, de tijd waarbij je als cliënt aanwezig bent) en de indirecte tijd (de tijd die nodig is buiten je aanwezigheid voor het berekenen en samenstellen van een persoonlijk advies, het informeren van de verwijzer en het registreren van je gegevens).

 

Niet nakomen afspraken

Afspraken die niet kunnen worden nagekomen dienen uiterlijk 24 uur voorafgaande aan de afspraak worden afgezegd, dit kan telefonisch of via de email. Indien u te laat bent met afzeggen wordt er een rekening verstuurd met de kosten van de directe tijd die is gereserveerd. Let op: de verzekering vergoed deze facturen niet.

 

Algemene voorwaarden

Download
Algemene voorwaarden Diëtistenpraktijk
Microsoft Word document 120.7 KB